Vamos a IKEA

Idag ska jag, Louise, Antonia, Rasmus,  Selin, Ida, Lovisa, Ellen och Josefin till IKEA och köpa på oss goda svenska grejer för att fira att Louise fyller år!

PEACE AND LOVE

Svenskt godis!

tycker att någon snäll borta i Sverige kan skicka ner lite gott godis hit? Finns inte allt för mycket sånt här...

ledigt

då passar man på att sola, ledig på fredag också.

Viva la vida

Strejk

Imorgon är det strejk i Madrid, så väldigt få bussar, metro och tåg mm kommer att gå = ingen skola. Vi får vara hemma eftersom vi skulle åka buss till skolan, och de få bussar som åker är typ "offer", folk fastar stenar på dem och blokerar vägarna med långtradare mm. Så trafiken, eller ja hela Marid kan nog stå rätt så stilla imorgon. Men jag klagar inte..

PEACE AND LOVE

Plaza Norte



Ska till Plaza Norte nu med Ellen, Selin, Rebecka och Lovisa, shoppa varmare kläder och käka blir!

PEACE AND LOVE


glad

15 oktober kommer Pappa och Axel, jag är asglad! Så om någon vill skicka med nått så får ni göra det med dom!

Imorron ska jag inte till skolan, för det ar strejk, så det är nästan inga bussar som går, så altenativet är att stanna hemma , eller att promenixa till skolan.. det kan ta allt ifrån 1-5 timmar, asvärt!

PEACE

myser lite



Myser lite va

Fast nej, har för mycket plugg för att det ska vara mysig.

Spanskkulturhistoria kap 1-3 - idag

Spanienkunskap- Alla "Landskap", Regioner, Störtsa städer, vatten, berg mm. jag dör

PEACE AND LOVE


nollning


paket från Sverige

MER SÅNT HÖRNI!

PEACE AND LOVE

saknar er mina kära

Lungt mina kära, vi ses snart!



mest för att retas


Ligger ute i bikini och solar och pluggar på balkongen! PEACE AND LOVE

Mot Madrid snart!

käka och duscha, sen tåget till Madrid!  PEACE and LOVE

riktigt glad!



Sjukt glad!  Om 2 veckor åker jag, Louise och Antonia + min värdmamma till hennes strandhus i Alicante. Hela området har beachparty då, sjukt nice! Sola, bada och fiesta med riktigt bra vänner!

Idag ska jag träna fotboll och sen efter in till Madrid och dansa dansa dansa!

PEACE AND LOVE

torsdagar

tror det kan va den goaste dagen pa hela veckan! For jag slutar 12.30, sjukt skont!

Ska hem nu snart och lagga mig och sova siesta och plugga, sen ska jag och shoppa med Antonia och Louise pa  La Plaza norte!



PEACE

Barnflicka

Jag kan nu officiellt kalla mig välbetald barnflicka, känns riktigt bra! Haha! Ska jobba hos en halvsvensk familj lite då och då. Familjen bor snäppet finare än vad jag gör kan jag ju säga.........
Men tjejerna jag passar är jätteroliga och inte speciellt jobbiga, så tror nog att det kommer gå bra.


Saknar mina sköna ♥

PEACE AND LOVE

fotboll

Hahahha tjejfotboll här har inte riktigt samma nivå här som hemma.....
Hertzöga framstår som elitsatsande jämfört med detta..

vädret

idag ska det bli 22 grader och moln. Vad har man på sig då?  Jo leggins, stickad tröja och halsduk. Sjukt komiskt! För hade det vart i Sverige så hade folk hoppat omkring i shorts och tyckt att det va asvarmt! Men inte här inte, här går folk i UGGS nu, de ni


PEACE

skypedate med goaste Felix


plugg

Saknar min syster Kristin och min hund Nellie, dom brukar göra en på bättre humör när man har saker i skolan som suger.
Med saker som suger menar jag läxor, tycker dock inte det är så jobbigt längre, det känns som att man han kommit in i det nu.

Imorgon ska jag och träffa ett fotbollslag här och se om jag är intresserad av att spela..

PEACE AND LOVE

måndag morgon

från min balkong

börjar seriöst bli kallt nu, det suger
nöjd med alliansen

smycken

rätt nöjd med att jag betalade ungefär 100 kr totalt...

El Rastro

El Rastro va stort, Europas största marknad. Håll i grejerna!  Haha men allt gick jättebra, bara att vi inte hann gå mer än 1 ½ gata, av ungefär 10, men vi ska åka dit någon annan helg också!



Magväska på snygga tjejer






sjuk?

Råkade nämna för min vädrmamma att jag inte mådde så bra, det var ett misstag! Haha för då jäklar blev det liv och hyxflux så var jag nerbäddad med värmekuddar och 2 extratäcken! Och ungefär var 15e minut kom hon in och baddade min panna. Fick även några vidriga drycker som tydligen skulle hjälpa..  Och jag som bara hade ont i magen och va trött? Vet inte hur många gånger jag försökte förklara det för henne, men hon lyssna inte.

Har i alla fall lyckats att övertala henne att jag mår bättre idag, så nu ska jag in till Madrid tillsammans med några tjejer från min klass för att gå på El Rastro, en marknad.

PEACE AND LOVE


Kallt här nu föresten, bara 24, funderar på långbyxor...

brännan

på efterfrågan
såhär är brännan, så ni där hemma i Sverige kan ju börja jobba lite på eran då?

PEACE

Lördag

Louise kom hit en stund som sällskap, båda två är helt utslagna, jag har ont i magen och har feber, och hon har ont i halsen och feber, skön kombo vi två..



Efter har jag bara legat och sett på Säsong 4 av One tree Hill, älskar det!
Stannar hemma i sängen idag!

Och snart ska jag skype-umgås med Lisa och Madde, gosh va jag saknar dom!!!

PEACE AND LOVE

fredag

Vi va ett gäng som va inne i Madrid igår, blev inte så mycket bilder. Men det var trevligt! Mycket folk och mycket dans! Och vid halv 2 tiden tog jag, Lotta, Oliver och Rasmus en taxi hem. Taxi är sjukt billigt! Vi åkte i 30 min och det kostade under 300 spänn, sjukt det! Plus att vi ju va 4 som delade. Snäppet billigare än i Sverige haha!

PEACE AND LOVE

Som jag hade dig förut


La Moraleja

Är inge duktig på att uppdatera, och jag vet att ni vill höra vad jag har för mig! Men tro mig, skolan tar sjukt mycket tid! I Sverige pluggade jag inte speciellt mycket, och om det väl var något så var det inför prov, redovisning eller inlämning.. men inte här, denna vecka har jag drygt 10 läxor... Tro mig, det tar upp den mesta tiden just nu! Speciellt eftersom vi har såpass sena dagar i skolan så kommer man ju hem sent också. Men min skola ligger i alla fall i kändistäta området La Moraleja, som är 40 min där ifrån vi bor med buss. Så bussresan är rätt dryg på morgonen jag jag intyga, men skolan ligger verkligen jättefint där uppe mellan alla lyxvillor och med utsikt över hela Madrid! Googla på La Moreleja, tro mig, det är inte som villorna hemma på Råtorp haha!

Detta är David Beckhams hus, han är en av få som bor här..
Igår kväll va jag på en bar tillsammans med Douglas, Niklas, Dennis och Fredrik för att se på Real Madrid - Ajax. I övrigt har jag mest pluggat haha, låter skittråkigt, och det äre också!

Men jag ska försöka uppdatera oftare, peace and love!

schema


inge goa håltimmar....

Hur jag bor

 

Jag bor rätt bra, skulle vara att ljuga om jag inte sa att jag gillade det. Vi bor högst upp i ett lägenhetshus. På 4e våningen. Jag har en rätt stor balkong med många soltimmar, så där spenderas bra med tid haha!

Vi har en pool på innergården, men som jag skrivit tidigare så stänger den nu, för tydligen behöver man ingen pool när det bara är 25-30 grader i luften….
Min balkong, bilden är från typ halv 8 på kvällen, och fortfarande är det jätteljust utomhus!


Mitt rum, aslitet är det! Ungefär som mitt badrum hemma.. men jag har det inte värst haha! Så jag antar att jag inte ska klaga!



Mitt badrum. Jag har äntligen fått en duschslang!! Första 3 dagarna hade jag endast kranen i badkaret, och det är inte allt för smidigt att behöva tappa upp hela badkaret för att tvätta håret. Annars kan man stå och försöka börja huvudet under kranen, garanti på nackspärr kan jag lova! Men tillslut lyckades jag förklara för henne att jag ville ha en slang haha, så nu slipper jag nackspärren, yessssss


Vardagsrummet, som även är min värdmammas sovrum!


Mitt matrum. Bordet står helt värdelöst, går bara att sitta på platsen till vänster som är längst ut, för det är ivägen grejer för de andra platserna. Men det verkar inte göra Aurora nått beskymmer, för hon äter inte mat. Hon bantar.... Så jag äter själv i princip varje dag.


Vårat fula och röda kök..






Söndag

Söndagar ska tydligen spenderas framför TVn med finmat framdukat för att se på tjurfäktning, inte lite mat heller.. nu är det bannemig fest hos familjer Gonzales Alonso, trevligt trevlig.. Dock är det bara jag som ska käka eftersom hon bantar hahah!

mer än bra

att ligga och steka vid poolen i solen med sköna är mer är bra!
Antonia, Malou och Louise är rätt mer än bra!

Fredag i bilder

Star Studio - Madrid



Firade Max som fyllde 18!

åker in med sköna till Madrid

För att gå på Star Club

jag njuter av att bara veta


Pics

Bergsvandrat lite va..





Min pool

Åh att ha pool kan va det bästa med mitt hus, jag älskar poolen.. det är det enda stället där man inte dör utav värmeslag! Jag och Lukas tycker vattnet är iskallt, men det är garanterat bra mycket varmare än i Sverige.

 

Dock så ska dom stänga poolen den 15e Sep, för då blir det tydligen höst/vinter här.. då är det bara 25 grader. Hade det vart i Sverige som det va den temperaturen så hade folk garanterat simmat runt i sin pool om man hade en, men inte här inte.. dåligt.

 

Ska ner och bada nu, PEACE


Mat

Maten här är väll ingen höjdare.. Speciellt inte om man inte tål gluten.. Som det är nu så lever jag på yoghurt, frukt, skinka, ost, och äckligast av allt.. Kokade grönsaker som är ihopmixade till någon dryck, det kan vara blev det äckligaste jag smakat. Tänk er själv, en grönsaks-smoothie, inte såååå lockande. Jag vill inte ens veta vad det är som är i den haha! Men men, jag överlever ju i alla fall, ett tag till. Annas får nödprovianten komma fram, dvs mitt svenska GODIS!

Skolmaten är helt OK, käkade smaklös spagetti med köttfärssås idag, skulle tippa på att de bjussar på det bästa nu såhär första dagen i skolan, men det märks nog snart ifall maten är ätbar eller om man kommer att få leva på gurka och majs.

Nu ska jag äntligen äta middag!!!! Äntligen säger jag bara för att jag svälter! Vi äter vid 12 i skolan, och sen äter man inte middag för ens 21.30 – 22.00, sjukt! Inte logiskt på något sätt? Men jag vänjer mig nog snart!

 

Ha det bra där hemma, och njut av den svenska goda maten!

Framme

 

Nu är jag framme i Madrid, eller ja.. vi kom fram på lördag eftermiddag. Solen gassar och det känns som att det är tusen grader varmt, men egentligen är det bara 37 grader.

 

Resan gick bra, men va varm. I alla fall då och då.. När vi kom till flygplasten på lördag morgon va det 7 grader, och jag hade shorts? Dåligt  klädval. Men när vi kom in på flygplatsen och skulle checka in bagage så hade jag för tung resväska, så då var det bara att börja klä på sig för att kunna få med allt. Så helt plötsligt hade jag 2 bhar, 2 linnen, 1 t-shirt, 1 shorts, 1 långbyxor, 1 tjocktröja och en jacka  på mig, helt plötsligt var det inte så kallt längre.. Men lyckligtvis så kunde jag klämma ner mina extrakläder i mitt handbagage sen.. och då blev det lite mer behagligt igen.

 

Vi mellanlandade i Frankfurt, jag tror vi gick runt ungefär hela flygplatsen, för att sen inse att vi tydligen skulle vara där vi började.. men nu har jag sett Frankfurt Airport i alla fall, för er som inte har vart där så kan jag intyga att den är ju snäppet större än Karlstad Airport….

 

På flyget från Frankfurt till Madrid va det supervarmt, tror dom jävlades med oss.. för AC satte dom inte på för ens efter 30 min, och då hade man redan dött 10 gånger. Men sen när AC kom igång blev det som att vara i Sverige igen, dvs väldigt kallt…. Men flighten va bara 2 ½ timme, så jag hann inte dö helt och hållet i alla fall.

 

På Madrids flygplats virra vi också runt ett tag, lika bra att ta chansen när man får den? Fast nej, det va bara så att vi inte hittade vårat bagage.. men efter en snabb promenad upp och ner för lite trappor så hittade vi det tillslut.

 

Vi hittade också våra värdmammor väntandes utanför bagagebanden tillsammans med någon som jobbade på våran skola. Fick några varma kramar och pussar på kinderna innan vi satte oss i bilen. Hur tänker dom när dom knappt har AC i bilarna, att dom inte svettas ihjäl eller dör?

 

Aja inom kort ska jag köpa en handfläkt eller en solfjäder, jag kommer inte klara mig annars!

 


Världens bästa vänner

En fotobok med massa foton och personliga meddelanden, brev som ska läsas när jag är framme och en godis-kaktus,  tack ♥



RSS 2.0